Työn suola on joustavuus


Jouni Tikkanen tekee ja touhuaa – mutta osaa myös erottaa työn ja vapaa-ajan. Se pitää kropan ja mielen hyvässä työvireessä. Yrittäjä on yhtä lailla vastuussa sekä tekemisistään että hyvinvoinnistaan.


Oulun seudulta lähtöisin oleva Jouni Tikkanen hyppää aamuhämärissä Tuusulan Hyrylässä autoonsa ja ajaa hurauttaa ensimmäiseen siivouskohteeseensa. Kun paikat ovat kunnossa asiakaskin ehtii jo työpaikalle. On hyvä hetki vaihtaa kuulumiset ja usein hörpätään aamukahvitkin yhdessä ennen kuin Tikkanen jatkaa seuraavaan kohteeseen.

Päivästä ja mahdollisista lisätöistä riippuen Laatutakuu-yrittäjä Tikkanen on vapaa jo iltapäivällä – tai toisinaan sovitut työt saattavat viedä iltaankin asti.

Ja siinä juuri onkin se työn suola.

– Kyllä ihan parasta Laatutakuu-yrittäjänä olemisessa on juuri se vapaus määritellä itse omat tekemisensä ja työaikansa. Tietysti asiakkaiden tarpeita kuunnellen ja yhdessä töistä sopien, sanoo viitisen vuotta yrittäjänä toiminut Jouni Tikkanen.

– Etenkin kesällä on mukavaa, kun päivästä jää aikaa omille harrastuksille, toteaa mies, jonka veri vetää kiivaasti golf-viheriöille. Myös moottoripyöräily on harrastus, jolle on kiva antaa aikaa pidennettyjen viikonloppujen muodossa.

Tarkkaa taustatyötä


Tikkanen toteaakin olevansa erittäin tyytyväinen Laatutakuu-yrittäjyyteen. Hän oli ennen yrittäjäksi ryhtymistä ollut myymässä vastaavia palveluita, jolloin hän oli ehtinyt seurata millaiselle työlle ja palveluille olisi tilausta. On paljon yrityksiä, jotka toimivat mielellään pienemmän, tutun ja luotettavan yrittäjän kanssa.

– Perehdyin etukäteen aika tarkkaan myös franchisingtoimintaan. Laatutakuussa näytti kaikki olevan valmiina, ja tähän oli helppo lähteä mukaan. Enkä ole katunut. Heti ensimmäisestä päivästä kun pistin työhaalarit päälle, tiesin että tämä on minun juttuni. Kaikki asiakkuudet ja tukipalvelut ovat kunnossa, laskutus ja kirjanpito hoituvat, eikä tarvinnut itse miettiä ja puida mistä työvälineet ja -tarvikkeet hankitaan. Oli vaivatonta ja turvallista lähteä liikkeelle avaimet käteen -periaatteella.

Ketjun tuki


Jouni Tikkanen hyödyntää aktiivisesti ketjun tarjoamaa tukea koulutusten, tilitoimistopalveluiden ja markkinoinnin lisäksi myös siten, että hän tuuraa yrittäjäkollegoitaan näiden loma-aikoina. Vastavuoroisesti hän saa ammattitasoista lomatuurausta omille lomilleen.


Teksti: Tuija Holttinen.
Kuva: Valtteri KantanenJaa uutinen