Paljon onnea 25-vuotias LaatutakuuOnnittelulaulu yli 200 juhlijan voimin, jättimäisiä ilmapallokimppuja, lahjoja, yllätyksiä, taikuri – ja tietenkin synttärikakku. Niistä on parhaat synttärijuhlat tehty, ja juuri tällaisella kattauksella vietettiin Laatutakuun 25-vuotisjuhlia Kirkkonummen Långvikissa.

Gaalat ovat aina juhlavia ja upeita, ja tällä kertaa ilmassa oli heti ensihetkistä alkaen vieläkin enemmän kihisevää jännitystä. Juhlittiinhan nyt jo neljännesvuosisadan kestänyttä taivalta. Vuonna 1993 perustetun Laatutakuu-ketjun yrittäjät ja yhteistyökumppanit täyttivät jo viime vuoden gaalasta tutun hotelli Långvikin tyylikkään juhlasalin naurulla ja iloisella puheensorinalla. Kaikista oli mukava tulla nauttimaan hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin vuosikymmeniin.

Erittäin hyvä suositteluhalukkuus


Yhteisen onnittelulaulun jälkeen toimitusjohtaja Henri Häyrinen kertasi pikaisesti muistoja yrityksen perustamisesta 25 vuotta sitten kuluneen vuoden tapahtumiin.

– Silloin vuonna 1993 laman keskellä uskoin, että franchsingyrittäjyys on hyvä ja kannattava tapa olla yrittäjä, ja kun nyt katselen teitä, uskon siihen entistä vahvemmin.

Kuluneista vuosikymmenistä toimitusjohtaja esitteli muun muassa matkan varrella nykyiseen muotoon hioutuneen Laatutakuu-logon sekä brändin nykyisen ilmeen juhlavuoden logoineen ja OmaSiivoja- ja OmaTalonmies-hahmoineen. Häyrinen kertoi myös siirtymisestä asiakastyytyväisyysmittauksessa NPS-mittarin (Net Promoter Score) käyttöön.

– Suositteluhalukkuuden on todettu olevan tehokkain asiakasuskollisuuden ennustaja. Kuinka todennäköisesti suosittelisit palvelua muillekin? Selkeä kysymys, johon vastataan asteikolla 1–10. NPS-luku on vertailukykyinen muiden yritysten kanssa. Meidän ketjumme NPS oli syyskuun tuloksissa 58, mikä on todella hyvä tulos kun skaala tässä mittauksessa on miinus sadasta plus sataan.

Ennätystulos


Suositteluhalukkuus näkyy myös vuosittain tehtävästä yrittäjyystutkimuksesta. Laatutakuu-yrittäjät ovat tyytyväisiä ja suositteluhalukkuus on erinomainen. Se kertoo, että Laatutakuu-ketju koetaan hyväksi sekä kasvuyrittäjien että ylläpitoyrittäjien näkökulmasta. Kyselyn tulokset käydään tarkemmin läpi alueittaisissa tapaamisissa.

Suositteluhalukkuuden lisäksi ketjun tulos tälle vuodelle näyttää erinomaiselta. Liikevaihdon ennuste on yli 18,5 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa yli miljoonan euron kasvua viime vuoteen verrattuna.

– Ja jos keikkamyynti ja lisäpalveluiden myynti sujuu hyvin, saatetaan päästä jopa 19 miljoonaan, Häyrinen kannustaa.

Palkintoja ja yllätyslahjoja


Gaalan odotetuin huippuhetki oli palkintojenjako, jossa mahtavia yrittäjiä palkittiin jälleen upeasta työstään. Vuoden 2018 Laatutakuu-yrittäjäksi valittiin Timo Talvitie, jolle ojennettiin huippuosaajalta toiselle kiertävä kiertopalkintopokaali ja 800 euron arvoinen matkalahjakortti.

Illan hiljaisin hetki koettiin, kun toimitusjohtaja yllätettiin yrittäjien lahjalla. Eri puolilla Suomea toimivat Laatutakuu-yrittäjät olivat keränneet Häyriselle ”aarrearkun”, jossa oli tuotteita ja yllätyksiä eri maakunnista ja jopa eri kulttuureja edustavien yrittäjien alkuperäisistä kotimaista. Yllätyksestä häkeltynyt Henri Häyrinen meni sanattomaksi – ja sitä ei usein tapahdu!

Toinen iso synttäriyllätys oli yrittäjille järjestetty matka-arvonta. Onnittelut Pia Putaalalle, joka nouti lavalta jättikokoisen matkalipun kahdelle hengelle New Yorkiin.

Jaa uutinen