Kesä tulee, muista tilata lisäpalvelut

Loma-ajat ovat otollista aikaa tehdä perusteellisempi siivous. Pyydä omalta yrittäjältäsi tarjous ikkunanpesusta ja lattioiden vahauksista niin homma hoituu vaivatta kun tiloissa on vähemmän toimintaa.


Ylläpitosiivouksen lisäksi jokainen tila tarvitsee aika ajoin laajemman perussiivouksen, johon voi kuulua esimerkiksi lattiapintojen vahaukset, sisäseinien puhdistus, yläpölyjen puhdistus, ikkunanpesut tai saniteettitilojen perusteellisempi kokonaispesu.

Fiksusti lomalla


Isommat siivoustyöt ja suursiivoukset vievät vähän enemmän aikaa ja siksi ne on järkevää tehdä ajankohtana, jolloin aiheutetaan mahdollisimman vähän haittaa henkilökunnalle. Kesä on hyvä ajankohta juurikin vaikka lattianvahaukseen, joka vanhan vahan poistoineen ja huuhteluineen vaatii ylläpitosiivousta enemmän aikaa hyvän ja kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Hiljaisempi loma-aika on otollinen hetki keittiötilan kaappien ja jääkaapin perusteelliseen puhdistukseen. Myös saniteettitilat tai mahdolliset saunatilat voidaan syväpuhdistaa desinfioimalla tilat lattiasta kattoon.

Lattiat


Kovassa käytössä oleva lattia esimerkiksi olisi hyvä vahata säännöllisesti, sillä vahapinta suojelee merkittävästi lattiapintaa kulumiselta. Vähintään kerran vuodessa tehtävä pintojen eheyttäminen, kuten vahaus tai muu hoitokäsittely, lisää myös tilojen viihtyvyyttä ja edustavuutta ja helpottaa näyttävän yleisilmeen ylläpitoa.

Tekstiilipinnat


Tekstiilipintojen kunnossapito raikastaa ilmaa ja on myös ekologista. Työtuoleissa voi olla pinttymiä ja kahvitahroja, jotka tekevät ne nuhjuisen näköisiksi. Likaantuneita kalusteita ei kuitenkaan tarvitse kokonaan uusia, kun niiden pinnoista pidetään huolta.

Yksi muistettava asia on myös kokolattiamatto. Siinä lika ei välttämättä näy, mutta säännöllinen puhdistus raikastaa ilmaa ja lisää maton elinikää.

Ikkunat


Kirkkaat ikkunat on helppo tapa parantaa yleistä siisteyttä. Puhtaat ikkunat huomataan heti, niistä on iloa sekä yrityksen omalle henkilökunnalle ja samalla ne ovat näkyvä käyntikortti myös talon ulkopuolelle. Varsinkin keskustan tuntumassa tai isojen teiden varrella olevien tilojen ikkunoihin kertyy nokea, joka on syytä säännöllisesti puhdistaa.

Ikkunoiden pesun yhteydessä puhdistetaan luonnollisesti myös sälekaihtimet. Moni ei tule ajatelleeksi, että ikkunoiden pesu parantaa myös sisäilmaa!

Ota yhteyttä omaan yrittäjääsi!


Nyt onkin korkea aika sopia kesän lisätöistä.

Ota yhteyttä omaan Laatutakuu-yrittäjääsi, hän osaa ehdottaa, millaiset siivoukset toimipaikallasi kesän ja lomakauden aikana kannattaa tehdä. Tavoitat oman yrittäjäsi helposti LaatuAppin välityksellä. Olethan ladannut sen jo käyttöösi?

Teksti: Tuija Holttinen
Kuvat: Shutterstock

Jaa uutinen