Kuunarin kyydissä viihdytään

Turun Tuomaansillan vierellä sijaitsevan Kuunari-talon asukkaat ovat tyytyväisiä. Syystäkin, sillä heidän asumisviihtyvyydestään huolehditaan erityisellä laajuudella niin palvelujen kuin huoltotoimenpiteiden avulla. 

Kotosalla Säätiö on yhdessä YH Kotien kanssa kehittänyt ikääntyville ihmisille ainutlaatuisen asumismuodon, jossa panostetaan palveluihin, turvalliseen asumiseen ja yhteiseen toimintaan. Turun Kuunari on yksi säätiön viihtyisistä taloyhtiöistä.

Siisti ja hyvin hoidettu piha-alue on asukkaiden ahkerassa käytössä etenkin kesäaikaan. Pihapiiristä kauemmas haluaville Kuunarissa on oma vireä sauvakävelyryhmä. Jokivartta pitkin matka keskustaan on muutaman kilometrin mittainen, ja reitti on mitä kaunein. Idyllistä, terveellistä ja elämäniloa tuottavaa toimintaa – hyvässä ja turvallisessa seurassa.

Turvallisuus syntyy luottamuksesta

Myös asumisen viihtyvyyteen on panostettu. Taloissa on käytössä kehittynyttä tekniikkaa, hissit on suunniteltu helppokäyttöisiksi myös liikuntarajoitteisille ja ovipuhelimet takaavat asumisen turvallisuuden. 

Ensiluokkaisen palvelun ylläpitämiseksi laatua, turvallisuutta ja palveluhalukkuutta vaaditaan myös talon ylläpidon ammattilaisilta. YH Kotien tekninen isännöitsijä Tapio Nyström sanookin jämäkästi, että kiinteistöhuollossa ja siivouksessa luotettavuus on tärkein kriteeri yhteistyökumppaneita valittaessa.

- Asioiden toimivuus ja tekeminen ratkaisevat. Se, että ei puhuta vaan tehdään. Ja se mikä sovitaan, se pätee. 

Nyström tietää mistä puhuu, sillä turkulainen isännöitsijä kertoo tehneensä isännöitsijän töitä jo kolmekymmentä vuotta. Turussa kierrettävänä on 70 YH Kotien kiinteistöä, jotka Nyström voi sanoa tuntevansa kuin omat taskuna.

- Tykkään kiertää näissä kiinteistöissä. Olen enemmän liikkuvan työn tekijä ja paikan päällä asioihin paneutuja kuin työpöydän takana istuja. Työkokonaisuus on laaja, mutta hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa se hoituu. Se tekee mukavan työn vielä mukavammaksi. 

Talon tavat tunnetaan

On olennaista, että huolto- ja siivousyhtiö tuntevat talon tavat. 

Talon asukkaat ovat tulevat tutuiksi – niin Kuunarin kiinteistöhuollosta vastaavalle Laatutakuu-yrittäjä Tomi Nummistolle kuin siivouksesta huolehtivalle Laatutakuu-yrittäjä Siru Söderillekin.

- Täällä pitää aina varata vähän enemmän työaikaa. Sosiaaliseen kanssakäymiseen menee oma aikansa, asukkaat haluavat joka päivä jutella ja vaihtaa kuulumisia, kertoo Siru Söder ja jatkaa huomanneensa OmaSiivoojan arvostuksen Kuunarissa.

Kotosalla on nykyaikainen ja turvallinen asumismuoto ikäihmisille.

- Ei tarvitse olla kuin muutama kerta pois, niin jo joku kyselee huolissaan, että missä Siru? Täällä arvostetaan hyvän ja toimivan siivouksen lisäksi myös läsnäoloa ja palveluhalukkuutta. Se sopii minulle. Minua saa aina napata hihasta kiinni tuolla liikkuessani, oli sitten asiaa siivouksesta tai ihan mistä vaan. 

Tuttu tekijäporukka kantaa vastuun

Isännöitsijä Nyström suosii pitkäikäistä kumppanuutta. 

- Jos huoltoyhtiö vaihtuu, se ole kenenkään etu. Tomin porukka on tullut meille seitsemisen vuotta sitten. Kaikki lähti sujumaan hyvin ja kakku kasvoi. Nyt heidän palvelunsa on laajentunut jo 20 kiinteistöön. Se on osoitus siitä että homma toimii.

Laatutakuu-yrittäjä Tomi Nummisto jatkaa, että kun kokonaisuus on näinkin laaja, myös vastuu on suuri.

- Totta kai pitää huolehtia siitä, että aina on tarjota tekijä ja kapasiteettia. Myös kysynnän kasvaessa ja poikkeustilanteissa.

- Mielestäni meillä sujuu täällä oikein hyvin. Kokemuksen perusteella toivomus on, että kakku kasvaa edelleen.

- No se on sitten molemminpuolinen toive, Nyström naurahtaa.


Kotosalla-asumismuotoon kuuluu vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja ja omistusasuntoja Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa.