Siistissä ja pölyttömässä ympäristössä on mukava työskennellä

ICT-talo MPY Palvelut Oyj:n toimitiloissa Vantaalla ei pöly leijaile. Yrityksessä tiedetään, että siisti ympäristö lisää työssä viihtymistä ja parantaa työntekijäkokemusta omasta työnantajastaan.

Telefoonista se lähti koko MPY Palvelut Oyj:n tarina. ”Kuulolangaksikin” nimitetty edistysaskel otettiin Mikkelissä käyttöön jo 1800-luvun lopulla ja paikkakunnalle perustettiin Mikkelin Telefooniyhdistys jo vuonna 1888. Nimet sekä liiketoiminta ovat vaihtuneet vuosien saatossa ja palvelualueet laajentuneet: tänä päivänä ICT-palveluihin keskittynyt MPY työllistää 180 tietotekniikan ammattilaista 12 paikkakunnalla Suomessa. Viime kesänä yritys osti tietohallinnon asiantuntijaorganisaation Net Man Oy:n ja laajensi toimintaansa tietohallinnon johtamiseen sekä tietosuojaan liittyviin palveluihin.

- Yritysoston kautta laajennuimme vahvemmin myös Länsi-Suomeen. Vahvuuksiamme kotimaan markkinoilla on erityisesti ihmisläheiset, suomalaiset ICT-palvelut sekä ketterä toiminta. Missionamme on alan paras asiakaskokemus, jota ovat rakentamassa oma huippujengimme eri paikkakunnilla, kertoo MPY Palvelut Oyj:n toimistopäällikkö Tiina Rakkola.

Pääkaupunkiseudulla yrityksen toimipiste sijaitsee lähellä lentokenttää, Vantaan Äyritiellä. Siellä työskentelee tällä hetkellä 42 huippujengiläistä. MPY tarjoaa kokonaisvaltaiset tietotekniikkapalvelut aina konesalipalveluista tietoverkkoihin ja tietohallintojohtamiseen. Kun yhteistyö on syvimmillään, asiakas saa MPY:n tarjoamista ICT-palveluista täyden ylläpidon ja hän voi keskittyä täydellä teholla oman liiketoimintansa vahvistamiseen.

- Asiakkaidemme ei tarvitse itse huolehtia toimistotekniikasta tai työasemista, eikä niitä yhdistävästä tietoverkosta tai palvelinmaailmasta pilvipalveluineen tai konesaleineen, vaan me huolehdimme, että ICT palvelee asiakasta kaikkein tehokkaimmalla tavalla. Digitalisaatiokehitys merkitsee sitä, että tietotekniikan määrä yrityksissä vain kasvaa, kuvailee Tiina Rakkola yrityksen toimintaa.

Myös työn tekeminen on muuttunut hyvin paljon viime vuosina. Työ on hyvin hektistä ja työntekijät ovat tiukemmin sidoksissa tietojärjestelmäympäristöihin. Liikkuva työ ja etätyö ovat lisääntyneet, samoin virtuaaliset videoneuvottelut. Kasvotusten ollaan enemmänkin videoneuvotteluissa kuin fyysisissä palavereissa. 

- Yleensä henkilöstömme tapaamiset keskittyvät viikoittaisiin oman tiimin viikkopalavereihin. Toimitiloista on tullut pikemminkin kokoontumis- ja kokouspaikkoja, kun halutaan vaihtaa kollegojen kanssa kuulumisia, Rakkola toteaa.

Tietokoneet ja sähkölaitteet ovat pölynkerääjiä

Toimistopäällikölle on kunnia-asia, että työympäristö pysyy siistinä. Toimitiloissa vierailee niin asiakkaita kuin kumppaneita ja myös oma väki viihtyy paremmin, kun vanhat eväät eivät jää roskikseen haisemaan tai pöly pistä yskimään.

Toimistoympäristöissä tietokoneet ja muut sähkölaitteet ovat varsinaisia pölynkerääjiä. Toimitilojen lattioita peittää osittain tummanharmaa kokolattiamatto, joka vaikuttaa akustiikkaan ja kenkien kopisteluun. Toisaalta mattokin vaatii säännöllistä imurointia ja putsausta. Laatutakuu-yrittäjän kanssa on käyty tarkkaan puhtausvaatimukset läpi.  

- Meillä pitää olla hyvä sisäilma hengittää ilman pölyä tai muita epäpuhtauksia. Tämän vuoksi lattiat ja kokolattiamatto imuroidaan ja vapailta pinnoilta pyyhitään pölyt. Erityisesti saniteetti- ja neuvottelutilojen puhtaus on tärkeää, koska niissä käy myös asiakkaita. Siisteys vaikuttaa viihtyvyyteen ja työntekemiseen.

MPY:llä jokainen huolehtii itse näyttönsä ja näppäimistönsä puhtaudesta. Näin vältytään vahingoilta, että siivooja vahingossa keskeyttäisi tietokoneen pyörittämän ohjelman. Näytön putsaukseen on hankittu sitä varten suunniteltuja puhdistusliinoja. Näppäimistön voi puhaltaa puhtaaksi spraypullon kaltaisella, pillillä varustetulla pullolla.

Huippuammattilainen seuraa kokonaisuutta

Äyritien toimistoa on siivonnut aikaisemmin myös muut alan yritykset, jotka ovat vaihtuneet, koska siivousjälki ei ole ollut sovitun mukaista. Nyt siivouksesta on huolehtinut reilun vuoden ajan Laatutakuu-yrittäjä Dagmar Meos, joka huolehtii MPY:n Vantaan toimiston puhtaudesta joka arkipäivä. Hänen työnjälkeään Tiina Rakkola kiittelee auliisti.

- Dagmar on huippuammattilainen, ja jos jotain pientä on ollutkin, hän korjaa asian välittömästi. Jos kokolattiamatolle on esimerkiksi tippunut kahvia, niin Dagmar pesee kahviläiskät pois siitä erikseen mainitsematta. 

Tiina Rakkola arvostaa kovasti myös sitä, että Dagmar Meos seuraa kokonaisuutta ja kertoo, milloin olisi aika pestä kokolattiamatot tai ikkunat. Oman työn touhussa ei näitä asioita tule aina itse edes ajatelleeksi.

Pääosin toimistoympäristöjä siivoava Laatutakuu-yrittäjä Dagmar Meos tunnustaakin olevansa pikkutarkka työssään. Sormenjälkiä ei pinnoilta löydy. Hän kertoo oppineensa siivoamaan myös silmillään. Yleisilmeen siisteys onkin kaiken a ja o.

- Mottoni on, että teen sen, mitä olen luvannut. Katson ensin, mikä milloinkin vaatii putsausta. Olen oppinut näkemään ja huomaamaan nopeasti, mikä vaatii erityistä huomiota, Dagmar Meos kertoo.Jaa uutinen