Mukaan Laatutakuun tiimiin!

Iloisen vihreä Laatutakuu-logo ja pirteät uudistetut OmaSiivooja- ja OmaTalonmies-hahmot ovat näyttäytyneet syksyn aikana televisiossa parhaaseen katseluaikaan Sami Hedbergin tähdittämän konttori-ohjelman tauoilla sekä Hjalliksen jännittävässä Atlantin yli -ohjelmassa

- Näkyvyys on lisännyt tunnettuuttamme huomattavasti. Ohjelmayhteistyö kuvastaa samalla myös niitä ominaisuuksia, joita meillä laatutakuulaisillakin on: aktiivisuutta, rohkeaa innostuneisuutta, sitkeyttä ja tiimityöhön sitoutumista, kertoo uusien Laatutakuu-yrittäjien valinnasta vastaava rekrytointipäällikkö Marja Kaario.

- Ketjuyrittäjyys on kaiken kaikkiaan juuri nyt hyvässä nosteessa Suomessa. Yrittäjyysilmasto on muuttunut ja yrittäjämielisyys kasvanut. Franchisingala on lisännyt tunnettuuttaan houkuttelevana toimintatapana lähteä yrittäjäksi, mikä on todella hieno asia. Myös oppilaitokset, uusyrityskeskukset, TE-toimistot ja ylipäätään eri viranomaiset ja päättäjät tunnustavat ja ymmärtävät entistä paremmin ketjuyrittäjyyden mahdollisuudet ja sen työllistävän merkityksen koko yhteiskunnalle.

Laatutakuu-ketjun yksi suurimpia vahvuuksia on se, että mukana on hyvin erilaisista työ- ja koulutustaustoista olevia ihmisiä. On nuorempia ja vähän vanhempia, on alan konkareita tai täysin toisista tehtävistä siirtyneitä alanvaihtajia, vastavalmistuneita, miehiä ja naisia, ympäri Suomen. Yhteistä laatutakuulaisille on kuitenkin innostus, yrittämisen halu, ahkeruus, avoin mieli ja halu oppia uusia asioita. 

Laatutakuu-yrittäjyydessä korostuu erityisesti työn itsenäisyys, aktiivinen asiakaspalveluote ja asiakassuhteen hoitamisen tärkeys sekä myyntihenkisyys, koska yrittäjät ovat ennen kaikkea palveluntuottajia. 

- Alan oppii työtä tekemällä, mutta alussa on toki koulutuspäiviä, ja koko yrittäjyyden ajan järjestämme koulutusta mm. markkinoinnissa ja talousasioissa. Uutuutena meillä on virtuaalikoulutukset, joita yrittäjä tai hänen työntekijänsä voivat tehdä aina silloin, kun siihen on aikaa.  Ketju auttaa aina yrittäjää, missä tahansa käytännön työssä eteen tulevassa asiassa.

Ketjuyrittäjyys on helppo tapa ryhtyä yrittäjäksi. Osana ketjua ei ole koskaan yrittämässä yksin, tukena on aina Laatutakuu-keskus, josta saa turvaa, asiantuntijoiden neuvoja ja näkyvyyttä sekä uusia ideoita.

- Tämä vuosi on ollut varsin vauhdikas ja odotan tulevaa vuotta todella hyvillä mielin. Taloudelliset näkymät ovat hyvät ja olen tavannut paljon kiinnostavia ihmisiä, jotka miettivät vakavasti ryhtymistä Laatutakuu-yrittäjiksi.  Ensi vuoden aikana on aukeamassa 20 uudelle yrittäjälle paikka ketjussamme, Marja Kaario kertoo.

- Perinteisesti suurin osa yrittäjistämme on ollut yksin aloittavia henkilöitä, mutta tänä vuonna mukaan on tullut paljon myös pariskuntia; mikäs sen mukavampaa kuin lähteä yhdessä tekemään! Laatutakuun perinteikkäässä gaalassa Vuoden 2017 Laatutakuu-yrittäjä -palkinnon vei nimenomaan pariskunta, joka on jo yli kymmenen vuotta toiminut ketjussamme. 

- Uutena trendinä hakijoiden joukossa on ihmiset, joilla on jo siivousalan tai jonkun muun alan yritys. He ryhtyvät ketjuyrittäjiksi, koska se tuo aivan uutta puhtia yrittämiseen ja toivottua kasvua nykyiseen liikevaihtoon, Marja Kaario valottaa.

Lopuksi Marja Kaario haluaa rohkaista yrittäjyydestä kiinnostuneita, että lisätietoja saadakseen ei tarvitse muuta kuin jättää yhteystiedot Laatutakuun nettisivuille avoimiin yrittäjäpaikkoihimme, soittaa tai laittaa meiliä Marjalle.  Kynnys on matala ja ensimmäisestä yhteydenotosta on helppo lähteä liikkeelle. 

- Kuitenkin on ehdottoman tärkeää tavata ja tutustua puolin ja toisin. Tapaamme useita kertoja, koska on tärkeää kuulla hakijan elämäntilanteesta, tarpeista ja suunnitelmista tulevaisuuden suhteen. Minä puolestani saan kertoa Laatutakuun liiketoimintamallista ja yrittäjyyteen liittyvistä tärkeistä asioista. Välillä tämä saattaa kestää jopa useita kuukausia, koska asiaa pitää tuumata molemmin puolin, Kaario painottaa.  

- Olen juuri äskettäin Laatutakuu-gaalassa jutellut tänä vuonna aloittaneiden tuoreiden yrittäjien kanssa, ja he ovat olleet erittäin tyytyväisiä hienosti liikkeelle lähteneeseen Laatutakuu-yrittäjyyteensä. Voit myös lukea yrittäjätyytyväisyydestämme vaikkapa Laatutakuu-lehdestä. Meillä on tutkitusti tyytyväisiä yrittäjiä, Marja iloitsee.


Jaa uutinen