Laatutakuu-yrittäjyys on hyvä tie menestykseen

Franchisingyrittäjyys Laatutakuu-ketjussa on fiksu valinta: erinomainen liikeidea, toimiva tuki, aina apua tarvittaessa, kattava koulutus ja alkuun valmis asiakaskunta… Me odotamme vain innostusta, asiakasymmärrystä ja halua oppia.


- Yrittäjällehän tämä on ihan mahtava tapa toimia; alkuun pääsee helposti, vähemmällä stressillä ja pienemmällä riskillä, sanoo Laatutakuupalveluiden rekrytointipäällikkö Marja Kaario.

- Työmarkkinat ovat Suomessa muuttuneet valtavasti. Vakituisia, kokoaikaisia työpaikkoja on vähemmän kuin ennen. Ihmiset hakevat uutta ja miettivät yhä useammin myös yrittäjyyttä. Franchisingyrittäjänä pääsee vauhtiin heti. Kun tulet ketjuun jäseneksi, saat paitsi erinomaisen liikeidean, myös koko tavan toimia.

Franchising kuulostaa sanana hankalalta, mutta käytännössä juttu toimii mainiosti. Kyseessä on toimintamalli, jossa itsenäinen franchisingyrittäjä saa käyttöönsä tunnetun brändin, liikemerkin ja koko liiketoimintamallin yhteistyömaksua vastaan. Franchisingantaja toimii ketjussa yhteistyön koordinaattorina, kehittäjänä ja valvojana.

Laatutakuu-yrittäjä ei jää yksin

Laatutakuu-ketjussa on jo 140 yrittäjää ympäri Suomen. Kaikilla ketjun jäsenillä on konseptin mukainen toimintamalli, vaatteet ja yritysilme. He myyvät samoja tuotteita ja palveluita – siivous- ja kiinteistönhoitopalveluita – markkinoivat palveluitaan yhdenmukaisella ilmeellä yhtenäisen brändin mukaisesti ja saavat luonnollisesti käyttöönsä Laatutakuun tunnustetun ja korkealle arvostetun laatuimagon.

- Laatutakuu-yrittäjä on kuitenkin aina oma yksilönsä. Jokainen voi vaikuttaa esimerkiksi omiin työaikoihinsa, niitä ei kukaan määrää, Marja Kaario tarkentaa. 

- Olemme yrittäjän vahvana tukena – aina kun hän sitä tarvitsee. Me koulutamme, autamme markkinoinnissa, rekrytoinnissa ja asiakaspalvelussa. Meiltä jokainen yrittäjä saa muun muassa oman kirjanpitäjän, ja myös rahoitus järjestyy tarvittaessa meidän kauttamme. 

Ketjuyrittäjyys tarkoittaa myös sitä, että yrittäjät ovat yhteistyössä toistensa kanssa. Kokenut konkari voi antaa vinkkejä tuoreemmalle tulokkaalle ja apua voi tarvita esimerkiksi isoissa kohteissa, erikoistoimenpiteissä tai lyhyiden sairauspoissaolojen tai lomien aikana. 

- Toisten yrittäjien tuki on merkittävä. Siinä syntyy myös mukavia työpaikan sosiaalisia suhteita, vaikka kukin itsenäisesti toimiikin. 

Tunneälyä ja tahtoa

Mitä Laatutakuu-yrittäjäksi haluavalta sitten halutaan? Millainen ihminen on sopiva Laatutakuu-ketjuun?

- Meillä on taustaltaan hyvinkin erilaisia ihmisiä. Jotkut haluavat aloittaa heti nuorena yritystoiminnan, toinen on sanottu irti pitkän työuran jälkeen ja kolmas on kyllästynyt istumiseen ja läppärillä työskentelyyn. Paljon on alan vaihtajia tai tätä kautta täysaikaista työtä haluavia. Yhteistä yrittäjillemme on innokkuus, tervejärkinen tunneäly ja tahto tehdä töitä, Marja Kaario tiivistää.

- Meidän liiketoimintamallissamme korostuu asiakaspalvelu ja asiakassuhteen hyvä hoitaminen. Tietenkin siivoustyön tulee olla laadukasta, mutta itse työhän annamme kyllä perehdytyksen. Kun hoitaa asiakassuhteensa ja on ahkera ja luotettava – niillä tässä työssä pärjää!

Teksti: Tuija Holttinen

Jaa uutinen