Koulutus takaa taidot

Laatutakuu-yrittäjät ovat alansa ammattilaisia. Siivousalan ja kiinteistöhuollon teknisen koulutuksen lisäksi Laatutakuu tarjoaa yrittäjilleen monipuolista ja jatkuvaa koulutusta muillakin yrityselämässä tarvittavilla osa-alueilla.


Laatutakuu-yrittäjäksi haluavan ei tarvitse ketjuun liittyessään olla siivousalan ammattilainen. Mutta aloittaessaan yritystoiminnan hän on ehtinyt Laatutakuun toimesta saada alalle pätevöittävän perehdytyksen sekä monta muutakin yrittäjyydessä tarvittavaa koulutusta.

- Laatutakuun alkukoulutukset – franchisingtoiminnan käsikirjakoulutus sekä siivoustekninen koulutus siivousyrittäjille ja huoltotekninen huollon yrittäjille – ovat pakollisia, sillä niissä käydään läpi toimialan perusasiat. Ne hoidetaan kuntoon ennen yrittäjän varsinaista aloitusta, täsmentää Laatutakuun koulutuspäällikkö Eini Helenius.

Ensimmäisten kuukausien aikana käydään läpi myös talon oman Laatunet-järjestelmän käyttökoulutus sekä taloushallinnon perusteet oman kirjanpitäjän kanssa. Myöhemmin yrittäjän on mahdollista saada vielä tehokkuutta tuovia eväitä myyntityöhön myynti- ja kasvukoulutuksiin osallistumalla sekä asiakaspalvelukoulutuksen myötä apuja asiakkaiden kohtaamiseen. Saatavilla on myös taloushallinnon perusteita kertaavia ja syventäviä koulutuskokonaisuuksia. 

Koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan, ja koulutustarjontaa pyritään kehittämään jatkuvasti yrittäjien toiveet huomioiden.

- Vuosittaisissa yrittäjyystutkimuksissa esiin nousevia koulutustarpeita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Yrittäjien ei ole aina helppoa löytää aikaa koulutuksille, mistä johtuen tapahtumia on mahdollisuuksien mukaan järjestetty myös viikonloppuina. Olemme ottamassa enenevässä määrin käyttöön myös verkkokoulutuksia, jotka mahdollistavat osallistumisen netin kautta juuri silloin kun siihen itsellä on aikaa. Jatkossa meillä onkin tarkoitus tuottaa mahdollisimman paljon koulutuksia myös verkon kautta ja saada sitä kautta osallistumismahdollisuus kiireisimmillekin yrittäjillemme. Esimerkiksi aivan pian järjestetään videokoulutus, jossa annetaan tietoa siihen, miten työntekijän palkkaaminen vaikuttaa yrityksen talouteen, Eini Helenius kertoo.

Koulutukset pitävät yllä yrittäjien motivaatiota ja ammattitaitoa. Samalla ne antavat mahdollisuuden tavata muita ketjun yrittäjiä, mikä on yksi iso vahvuus franchisingtoiminnassa.  

Eini Heleniuksen mukaan koulutuksista hyötyvät myös Laatutakuu-yrittäjien asiakkaat.

- Koulutukset antavat yrittäjille uutta tietoa ja intoa arkeen. Sitä kautta asiakkaatkin saavat parempaa palvelua ja ammattitaitoisen ja innokkaan tekijän tiloihinsa. Asiakkaat arvostavat sitä, että yrittäjä kouluttaa itseään. Kun yrittäjän pitää tehdä poikkeusjärjestelyjä siivousaikoihin tai -päiviin koulutuksensa takia, asiakkaat ovat useimmiten hyvin valmiita joustamaan ja ymmärtämään. 


Jaa uutinen